Tempo Overijse - K.Olympia SC.Wijgmaal

Tempo Overijse
1-2

Na de 4-3 overwinning tegen Zwarte Leeuw kregen de beloften van Olympia Wijgmaal op maandag 11 september de kans om evengoed te doen als de 1ste ploeg nl. een 6 op 6 behalen. Daarvoor moesten ze op verplaatsing tegen Tempo Overijse de volle buit proberen binnen te halen. De thuisploeg begon echter sterk met snedige aanvallen op de flank. Hun diepe spits kon echter voor weinig echt gevaar zorgen. Overijse creërde veel hoekschoppen, maar na 20 à 25 minuten herstelde Wijgmaal het evenwicht. Door de felle wind gebeurde er veel op het middenveld en in de 30' kreeg Overijse weer een hoekschop. Nadat die genomen werd raakte de bal niet weg en trof Lucas Van Bael van op 25m raak in de linker kruising. Zo kwam de thuisploeg 1-0 voor. Nadien was Mauro Seminerio erg aktief op de linkerflank, maar bij de afwerking stond hij niet op scherp. Aan de rust stond het 1-0. Bij Wijgmaal werd Toby Tits vervangen door Andreas Dewaet. In de 46' kwam er nog een snelle aanval van Overijse en dan was het Wijgmaal dat de wedstrijd in handen nam. In de 55' trapte Jaan Larivière een hoekschop en Tanguy Stiennon kopte eerst tegen een verdediger aan. In de herneming schoot hij de bal in het dak van het doel en zorgde zo voor de gelijkmaker (1-1). Zeven minuten later kwam er een snelle counter van Wijgmaal. Larivière bereikte voor doel Dewaet en die kapte zijn bewaker uit en werkte beheerst af in de rechterbovenhoek (2-1). De beloften van Wijgmaal probeerden het nog via schoten van Serruys en Wouters, die over doel gingen. Seminerio en Mbenza konden op de tegenaanval geen 3de doelpunt meer maken voor Wijgmaal. In de 70' werd Mbenza vervangen door Roel van Mynsbrugge en Serruys door Ilias Assalhi. Vijf minuten later moest keeper Vervecken nog attent zijn om een doelpunt te verhinderen. In de 83' werd de moegestreden Seminerio vervangen door Lennert Van Ransbeeck. Wijgmaal blijft na 2 speeldagen net als 4 andere teams met het maximum staan. Jaan Larivière was in deze wedstrijd goed voor 2 assists en Andreas Dewaet zorgde net als tegen Zwarte Leeuw voor de winnende treffer. Aanstaande vrijdag spelen de beloften om 20u30 thuis tegen Cappellen.