K.Olympia SC.Wijgmaal - Tempo Overijse

Tempo Overijse
3-1

Op de 2de speeldag in 2de Amateurs VFV B kreeg Olympia Wijgmaal het bezoek van Tempo Overijse. Vorig seizoen behaalde Wijgmaal tweemaal een overwinning tegen Overijse. Na het vertrek van enkele vertrouwde gezichten bij Tempo zoals Buyuk, Fariat, Janssens en Charlier hadden de bezoekers zich vooral op het middenveld versterkt. In de basis-11 stonden echter slechts twee nieuwelingen nl. Jens Heyvaert die van Deinze was gekomen en spits Kevin Spreutels, die van Duffel was overgekomen. In doel nog steeds Dries De Boodt, 5 à 6 seizoenen geleden bij Wijgmaal nog doelman. Al na 2 minuten mocht Gert Stockx een vrijschop nemen en de bal ging maar nipt naast de verste paal. Sekonden later kwam er een voorzet van Maurice Weynants en Kempeneers kon nog net de bal ontzetten voor Delorge kon afdrukken. In de 5' ging een schot van Claes over doel en de speler van Overijse kwetste zich daarbij. Enkele minuten later werd hij vervangen door Stefano Delogu. Door de druk van de bezoekers ging men bij Wijgmaal in de fout en Delogu schoot in de 16' via een been over doel. Drie minuten later was er nog eens een kans voor Wijgmaal. Na een voorzet van Kurt Weuts miste Marcos Da Silva compleet de bal en weg was die kans. In de 24' mocht Stockx een vrijschop nemen, maar die leverde ook niets op. Eén minuut later liet men zich bij Wijgmaal de bal ontfutselen en Taelemans kon vrij oprukken tot in de 16-meter. Zijn schot werd nog mooi gered door keeper Yanno Vanwelkenhuysen, maar in de herneming kon Dimitri Delorge de bal toch binnenschieten en Overijse op voorsprong brengen (0-1). De eerste reactie van Wijgmaal kwam er via een schot van Ben Colson. Vijf minuten voor de rust kwam er een prima voorzet van Eberd De Donder en Weuts kopte de bal recht op doelman De Boodt. In de 42' kreeg Wijgmaal een 2de hoekschop. Stockx nam die en de bal viel in de schoot van Marcos Da Silva en onze Braziliaan verlengde de bal in doel. Zo kwam Wijgmaal aan de gelijkmaker (1-1). In de 45' kwam bij een aanval van Wijgmaal de bal bij Colson. De verdediger stuurde de bal richting 16-meter. Men kreeg bij Overijse de kans om de bal te ontzetten, maar dat gebeurde niet en de bal viel voor de voet van Marcos Da Silva. Die liet die kans niet liggen en schoot met zijn 2de treffer Wijgmaal op voorsprong (2-1). Zo keerden de kansen op een paar minuten in het voordeel van de thuisploeg. In de 49' ging Fannes na een één-twee met Marcos het strafschopgebied in en ging tegen de grond. De scheidsrechter zag daar geen strafschop in. Onmiddellijk daarna leek Kevin Spreutels op weg naar de gelijkmaker, maar keeper Vanwelkenhuysen wierp zich in de baan van de bal. Bij de herneming schoot Heyvaert de bal over doel. In de 52' stuitte Fannes op De Boodt en één minuut later kwam bij Wijgmaal Roel Poukens in de ploeg voor Kurt Weuts. Een vrijschop van Kempeneers ging in doel, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 64' wisselde trainer Tom Soetaers een 2de keer. Lennert Vanherberghen kwam in de plaats van De Donder. Tempo Overijse kreeg nog kansen. Zo ging een volley van Spreutels over doel en een gekraakt schot van Delogu leverde ook niets op. In de 74' nam Fannes de bal mooi aan na een pass van Stockx. Hij probeerde het in de draai, maar zijn schot was te zwak om keeper De Boodt te verrassen. In de 79' werd Gert Stockx vervangen door Nils Goedeweeck. Drie minuten voor het einde ging een vrijschop van Spreutels in de muur en een schot van Nabil Boulatiour werd door Vanwelkenhuysen gepakt. De laatste kansen waren nog voor Wijgmaal. In de 89' belandde een schot van Kempeneers recht op de vuisten van De Boodt. Er waren al 94 minuten gespeeld toen Marcos Da Silva mee een counter op gang bracht en de bal in de loop van Goedeweeck stuurde. Die kon alleen op doel afgaan en nog voor 3-1 zorgen. Iets later blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Zo is Wijgmaal aan de competitie begonnen met een 6 op 6 en prijkt daardoor nu op de 2de plaats met evenveel punten als leider Thes Sport. Van 6 ploegen die op de eerste speeldag wonnen, bleven er na de 2de speeldag slechts 2 over met het maximum. Volgende zondag staat de 2de uitwedstrijd op het programma voor Wijgmaal. De trip gaat dan richting noorden om daar tegen R.Cappellen F.C. te spelen. De Antwerpse ploeg kwam tot nu toe tweemaal aan een gelijkspel