K.FC.Zwarte Leeuw - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.FC.Zwarte Leeuw
0-1

Vrijdag 1 september startte de competitie in 2de Amateurs VFV B  met de wedstrijd tussen Spouwen-Mopertingen en Bocholt. Eén dag later moest Olympia Wijgmaal naar het Louis Van Roeystadion in Rijkevorsel om daar Zwarte Leeuw partij te geven. De voorbije 2 seizoenen was Wijgmaal daar puntenloos gebleven. Trainer Tom Soetaers kon niet rekenen op Tim Boogaerts, die een verrekking opliep. Gelukkig was Lennert De Keukeleere weer fit en kon hij op de linkerachterplaats gaan post vatten. Terwijl er bij Wijgmaal niet zo veel nieuwe spelers bijkwamen in het tussenseizoen, was dat wel het geval bij Zwarte Leeuw. Van de 11 spelers die op 14 januari van dit jaar nog starten tegen Wijgmaal bleven er nog 3 over. In de eerste 25 minuten zette Wijgmaal de thuisploeg onder druk en kwam reeds in de 3' aan een eerste goede kans. Na balverlies van Zwarte Leeuw kon Marcos Da Silva de bal voor doel brengen en Kurt Weuts mikte de bal maar nipt naast de verste paal. Drie minuten later kwam keeper Kevin Truyts buiten zijn 16-meter om de bal weer in het spel te brengen en gaf die pardoes in de voeten van Gertjan Fannes. Die kende weinig moeite om de bal in het lege doel te doen belanden. Door die flater van de thuiskeeper kwam Wijgmaal aan een vroege voorsprong (0-1). In de 10' schoot Pieter Kempeneers hard op doel en de bal ging tegen de vuisten van keeper Truyts. Halfweg de eerste helft kon Wijgmaal tot 2 keer toe bijna zijn voorsprong verdubbelen. Eerst versloeg Gianni Vets bijna zijn eigen doelman na een voorzet van Weuts. In de 23' leed de thuisploeg weer balverlies en Fannes trapte de bal in het zijnet. Eén minuut later kreeg Zwarte Leeuw een kans, maar Kevin Lauryssen week te fel uit en de bal ging in het zijnet. Wijgmaal verloor gedeeltelijk zijn overmacht en na 30 minuten kon Ben Colson nog net bij een voorzet van Nico Lansu om de bal te ontzetten. Nico Lansu was een 5-tal seizoenen geleden nog een speler bij Wijgmaal. In de 36' gaf Eberd De Donder een dieptepass naar Fannes, maar die kon net niet bij de bal om af te ronden. Drie minuten later schoot Kurt Weuts in de draai naar doel, maar keeper Truyts stond goed opgesteld. In de laatste 5 minuten voor rust kreeg Lansu nog twee kansen. Eerst schoot hij uit een scherpe hoek naar doel en daar stond keeper Yanno Vanwelkenhuysen. Zijn 2de poging ging over doel. Wijgmaal bereikte de rust dus met een 0-1 voorsprong. Na de rust kwam bij Wijgmaal Nils Goedeweeck in de ploeg voor Gertjan Fannes. In het begin van de 2de helft kreeg Wijgmaal nog een paar kansjes. Eerst devieerde Colson de bal naast doel na een inworp en 2 vrijschoppen misten de juiste richting. Ook een schot van Goedeweeck was te zwak om keeper Truyts te verrassen. De thuisploeg ging met veel inzet en wil op zoek naar de gelijkmaker. In de 58' kraakte Lansu zijn schot in de 16-meter en na een voorzet van Lauryssen kopte Nick Van Belle de bal over doel. Ook Wijgmaal kwam dicht bij een treffer. Bij een hoekschop kopte Rocky Peeters in de 61' de bal maar nipt over de dwarslat. Even opwinding in de 67' toen keeper Vanwelkenhuysen de bal loste, maar zonder dat Zwarte Leeuw daar kon van profiteren. In dezelfde minuut werd Marcos Da Silva vervangen door Roel Poukens. Benjamin van Wanrooij was rond de 70' een paar keer gevaarlijk. Eerst mikte hij de bal over doel en iets later ging een vrijschop van hem in de handen van keeper Vanwelkenhuysen. Goedeweeck was heel bedrijvig in de aanval, maar bij de afwerking waren zijn pogingen nog te zwak om echt gevaarlijk te zijn. In de 76' kwam er weer een hoekschop voor Wijgmaal en daarbij kopte Simon Bammens recht op keeper Truyts. Met nog 10 minuten te spelen kreeg Nick Van Belle twee mooie kansen. Eerst kopte hij de bal naast en bij een voorzet schoot hij de bal keihard naast doel. In de 86' kwam Lennert Vanherberghen de moegestreden Gert Stockx vervangen. Vanherberghen kreeg zowaar nog een kans, maar zijn schot ging recht op keeper Truyts in de 90'. Keeper Vanwelkenhuysen kreeg in de toegevoegde tijd nog een gele kaart. Wijgmaal hield ondanks de druk van Zwarte Leeuw goed stand en de thuisploeg kreeg kansen, maar kon ze niet verzilveren. In elk geval zijn met die 0-1 overwinning de eerste 3 punten voor Wijgmaal een zekerheid en staat volgende zondag de thuiswedstrijd tegen Tempo Overijse op het programma. Op het einde van vorig seizoen won Wijgmaal met 3-0 tegen Overijse. Is Wijgmaal nu aan een goede start begonnen of steekt Tempo daar komende zondag een stokje voor.