K.Olympia S.C.Wijgmaal - K.FC.Zwarte Leeuw

K.FC.Zwarte Leeuw
4-3

In het voorbije seizoen waren de beloften van Olympia Wijgmaal niet weg te denken uit de top-5. In het tussenseizoen kozen velen van hen echter andere horizonten op. Ook op trainersgebied kwam er verandering. Coach Nico Van Passel is nu T2 geworden en zijn plaats bij de beloften is ingenomen door Lars Lambert. Die kon voor de competitie-opener wel rekenen op de diensten van Lennert Vanherberghen, Jaan Larivière, Nils Goedeweeck en Wietse Vermeylen. Tegenstander bij de eerste thuiswedstrijd was Zwarte Leeuw. Reeds na 5 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Mauro Seminerio werd aan de rand van de 16-meter aangespeeld en draaide zich vrij. De ex-speler van KV Zuun schoot de bal in de verste hoek binnen en zorgde zo voor de 1-0. In de volgende 10 minuten was het aanvaller Caine Vos die keeper Mathias Vervecken op de korrel nam. Die redde echter tweemaal en zag dan een schot van Vos tegen het doelhout belanden. In de 16' werd Nils Goedeweeck aangespeeld en die ging voorbij zijn bewaker en trapte dan naast doel. Onmiddellijk daarna kon Vos toch voor de gelijkmaker zorgen (1-1). Daarna mocht Jaan Larivière 3 vrijschoppen op rij trappen, maar kon zo aan geen doelpunt komen. In de 31' counterde Zwarte Leeuw en Thomas Wellens kwam alleen voor keeper Vervecken. Die bracht echter redding met de voet en belette zo dat de bezoekers op voorsprong kwamen. In de 42' kreeg de defensie van Zwarte Leeuw de bal niet weg. Larivière kreeg de bal voorbij de 2de paal en schoot die via de paal binnen en zorgde zo voor de 2-1 ruststand. Na de pauze kwam bij Wijgmaal Arnaud Serruys in de ploeg voor Nils Goedeweeck. De thuisploeg kende in het begin van de 2de helft een moeilijke periode en slikte in de eerste 10 minuten twee doelpunten. In de 53' scoorde Joeri Matheeusen en keeper Vervecken hield Vos nog van een doelpunt. Bij een voorzet kwam de Wijgmaalse keeper te laat en zo kon Zwarte Leeuw op voorsprong komen (2-3). Keeper Vervecken bleef echter zeer belangrijk. Lucca Kosterman kreeg een kans, maar weer stuitte hij op een secure Vervecken. In de 65' kwamen Anton Wouters en Andreas Dewaet in de plaats van Lariviére en Vanherberghen. Die jonge spelers brachten een nieuw elan bij de thuisploeg. In de 70' kreeg Bradley Mbenza een kans na een pass van Serruys. Vijf minuten later verstuurde Seminerio een uitstekende voorzet van op links en de 17-jarige Mbenza kopte de bal binnen. Zo kwam Wijgmaal weer op gelijke hoogte (3-3). In de 78' mocht Mauro Seminerio een vrijschop nemen en vond in het pak van spelers het hoofd van Dewaet. Die kopte de bal keihard binnen en bracht Wijgmaal weer op voorsprong (4-3). Drie minuten voor het einde kreeg Adil Aba Yahya een schietkans, maar keeper Jeffrey Pauwels pakte de bal. Zwarte Leeuw probeerde het nog in de slotminuten maar kwam aan geen gelijkspel meer. De beloften van Wijgmaal wonnen hun openingswedstrijd zo met 4-3. De saves van keeper Vervecken waren belangrijk, maar ook het doelpunt van Seminerio en zijn 2 assists. De jonge gasten zoals Mbenza, Serruys, Wouters en Dewaet maakten een goede indruk. Nu wordt het bevestigen in de komende uitwedstrijd tegen Tempo Overijse.