Oefenwedstrijd K.Olympia SC.Wijgmaal - KSC Grimbergen

K.F.C.Grimbergen
5-2

Na de bekerwedstrijd tegen Jong Vlaanderen Kruibeke stond 3 dagen later voor Olympia Wijgmaal weer een oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander in het Ymeriastadion was Grimbergen. Deze ploeg degradeerde op het einde van vorig seizoen uit 2de amateurs B samen met Woluwe-Zaventem. Tegen de neo-3de amateurploeg kwam Wijgmaal in de 11' op achterstand. Een vrijschop van Robby Van Hamel ging mooi over de muur en keeper Vervecken kon niet meer op tijd ingrijpen (0-1). Enkele minuten later kopte Gertjan Fannes een voorzet van de voet van Tim Boogaerts voorbij keeper Pieter-Jan Dupont en bracht zo de stand in evenwicht (1-1). In de 24' kwam een pass van Roel Poukens bij Ben Colson terecht en die vond Gert Stockx. De kapitein van Wijgmaal mikte de bal naar de eerste paal, maar de defensie van Grimbergen verwerkte de bal in hoekschop. Stockx trapte zelf de corner en Simon Bammens klom het hoogst en kopte de bal in doel. De stand kwam zo op 2-1. Drie minuten later kopte Fannes een voorzet van Boogaerts naast doel en een vrijschop van Stockx ging in de 32' recht op keeper Dupont. In de 44' kwam de stand op 3-1. Het werd een herhaling van het 2de doelpunt. Een hoekschop van Stockx en weer was het Bammens die de bal met het hoofd in doel verlengde. Na de rust kwamen er een aantal andere spelers in aktie. De eerste kansen in de 2de helft kwamen van Grimbergen. In de 48' trapte Dahmane naast doel en een schot van Chukwunonso Onwuekelu werd afgeblockt. Na een kwartier werd de bal tekort teruggespeeld op keeper Dupont en Jaan Larivière kon daar van profiteren om de stand op 4-1 te brengen. In de 62' werd Onwuekelu aangespeeld en ging op snelheid de 16-meter in en zorgde voor het 2de doelpunt van Grimbergen (4-2). Halfweg de 2de helft moest keeper Jan Vanhengel redding brengen bij een schot van Dahmane. De laatste 2 kansen van de wedstrijd waren voor Wijgmaal. Een schot van Tim Boogaerts ging naast doel. In de 84' ging Rocky Peeters voorbij zijn verdediger en gaf een prima voorzet naar Marcos Da Silva. Die liet de kans niet liggen en bracht de stand op 5-2. Dat werd meteen de eindstand. Zondag wacht de bekerwedstrijd tegen Cappellen en die begint om 16 uur.