Oefenwedstrijd VK Linden - K.Olympia SC.Wijgmaal

VK Linden
0-1

Op woensdag 2 augustus speelde Olympia Wijgmaal al een 3de oefenwedstrijd binnen de 4 dagen. Op het terrein van neo-eerste provincialer VK Linden stonden er wel een aantal beloften in de ploeg. Eén daarvan kreeg in de 13' de 1ste kans van de wedstrijd. Arno Serruys kwam op aangeven van Toby Tits alleen voor doel maar schoot de bal hoog over doel. In de volgende 20 minuten kreeg de thuisploeg de kans om de score te openen. Eerst zorgde Olivier Van Bladel voor een gevaarlijke voorzet. In de 24' werd bij een hoekschop van Linden een kopbal van Niels Sterckx van de doellijn gekeerd en een schot van Frederic Luckermans (ex-Wijgmaal) ging naast doel. Twee minuten later kopte Yannick Janssens bij een hoekschop rakelings over en een schot van aanvaller Van Bladel belandde op de vuisten van keeper Mathias Vervecken. Wijgmaal kreeg nog twee vrijschoppen. De eerste van Jaan Larivière ging in de muur. In de 43' mocht Larivière nog eens proberen en nu moest keeper Zeno Van Hoyland naar de grond om de bal uit doel te houden. Aan de rust stond het nog steeds 0-0. Na de rust kwam bij Wijgmaal Yanno Vanwelkenhuysen in doel en die moest al in de 47' zeer attent zijn bij een doorbraak van Van Hooydonck. Wijgmaal kwam in het eerste kwartier van de 2de helft niet verder dan een zwak schot van Larivière. In de 60' kwam Wietse Vermeylen in de plaats van Arno Serruys op het terrein. Halfweg de 2de helft mocht Dries Nijs een vrijschop nemen en die ging mooi naast de paal in doel. Zo kwam Wijgmaal op voorsprong (0-1). Van Bladel bleef de gevaarlijkste speler van Linden. In de 73' moest keeper Vanwelkenhuysen een poging van hem onschadelijk maken. Bij Wijgmaal kwam Marcos Da Silva op het terrein voor Larivière. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg VK Linden nog een paar goede kansen op de gelijkmaker. In de 88' kon Van Bladel de bal inkoppen aan de 2de paal, maar hij mikte langs de verkeerde kant. Dan volgde nog een hard schot van Jordi Schoolmeesters (ex-Wijgmaal) en Vanwelkenhuysen hield de bal mooi uit zijn doel. Zo behaalde Wijgmaal een overwinning op VK Linden met het kleinste verschil (0-1).  Komende zondag speelt Wijgmaal voor de Beker van België om 16 uur tegen Jong Kruibeke.