Oefenwedstrijd Olympia Wijgmaal - Hogerop Veltem

Hogerop Veltem
1-2

Na de eerste oefenwedstrijd tegen KFC Diest stond op zondag 30 juli de oefenpot tegen 1ste provincialer Veltem op het programma. Olympia Wijgmaal kreeg na 11 minuten de eerste kans. Een voorzet van Pieter Kempeneers werd door Marcos Da Silva over doel gekopt. Na een kwartier kregen de bezoekers een strafschop na ongelukkig handspel van Bammens. Het was Simon Van Hentenrijk die de strafschop voorbij doelman Van Hengel in doel schoot en de stand op 0-1 bracht. In de 16' kreeg Marcos weer een kans en bij de herneming belandde de poging van Rocky Peeters tegen de dwarsligger. Tien minuten later ging een kopbal van Nicolas Lauwens maar nipt naast het Wijgmaaldoel. In de 41' werd het 0-2 toen Koen Van Hentenrijk door de thuisdefensie ging en de voorsprong van Veltem verdubbelde. Na de rust kregen bij Wijgmaal een 5-tal andere spelers een speelkans. Al na een paar minuten kreeg Wijgmaal een strafschop toen Adil Aba Yahya door de keeper van Veltem in de 16-meter werd neergehaald. Gert Stockx bracht zo de stand op 1-2. Na een kwartier in de 2de helft kwamen nog een paar verse krachten bij Wijgmaal op het terrein. Maar het was Veltem dat nog de beste kans kreeg. Gelukkig pakte keeper Mathias Vervecken de poging van Lauwens. De thuisploeg probeerde nog een gelijkspel uit de brand te slepen, maar Veltem hield stand en won deze oefenwedstrijd met 1-2. Komende dinsdag speelt Olympia Wijgmaal tegen OHL om 19u30 en woensdag op hetzelfde uur een uitwedstrijd tegen VK Linden.