Oefenwedstrijd Olympia Wijgmaal - K.FC Diest

K.FC Diest
5-1

Na een week trainingsarbeid stond voor Olympia Wijgmaal op woensdag 26 juli de eerste oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander was K.FC.Diest met als trainer Stefaan Van Winckel. Bij de thuisploeg begonnen twee nieuwe spelers aan de wedstrijd nl. Mauro Seminerio en Kurt Weuts. Nadat Diaby voor Diest de eerste kans over doel schoot, mikte Seminerio in de 7' recht op keeper Forier. Eén minuut later mocht Matuta voor de bezoekers een vrijschop nemen en schoot die mooi in doel en bracht zo de stand op 0-1. Het was Diest dat in de eerste helft meer gretigheid toonde en halfweg via Van Loock dicht bij een 2de doelpunt kwam. Net voor de rust moest keeper Vervecken van Wijgmaal een wereldsave uit de mouw schudden bij een schot van Diaby. Na de herneming verschenen twee totaal andere elftallen op het terrein. Bij Diest mochten een groot aantal beloften zich tonen en bij Wijgmaal verving Yanno Vanwelkenhuysen zijn collega Vervecken in doel. Ook o.a. Pieter Kempeneers, Marcos, Boogaerts, Bammens en Larivière kregen hun kans in de 2de helft voor Wijgmaal. Kempeneers stuitte in de 46' op keeper Helsen en een paar minuten later mikte hij naast doel. In de 52' kopte Vanherberghen de gelijkmaker in doel en na een uur voetbal bracht Boogaerts de thuisploeg op voorsprong (2-1). In de 67' kopte Marcos Da Silva raak en 3 minuten later bracht Vandenplas de stand op 4-1 na een voorzet van Adil Aba Yahya. In de 82' kreeg Marcos de bal mooi aangespeeld en trof voor de 2de keer raak na de rust. Zo bracht onze Braziliaan de eindstand op 5-1. Lennert De Keukeleere verdraaide op training zijn knie en zal minstens 3 à 4 weken onbeschikbaar zijn. Volgende zondag speelt Wijgmaal om 17 uur thuis tegen Veltem een 2de oefenwedstrijd.