Spouwen-Mopertingen - K.Olympia SC.Wijgmaal

Spouwen-Mopertingen
6-4

Op de voorlaatste speeldag van het seizoen moest Olympia Wijgmaal naar Spouwen-Mopertingen. Beide ploegen waren al een tijd verzekerd van een verlengd verblijf in 2de Amateurs. In de heenwedstrijd verloor Wijgmaal met 3-5 nadat het 3-1 had voorgestaan. Trainer Bart Vanhoudt kon geen beroep doen op Mike De Silva, Tim Boogaerts en de pas geopereerde Nils Goedeweeck. Simon Bammens en Marcos Da Silva die op de vorige speeldag gekwetst uitvielen, waren weer fit. Bij Spouwen-Mopertingen was Giovanni La Mantia geschorst en zodoende kreeg Jordan Kerstenne weer zijn kans. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg; In de 4' trapte Ben Didden op doel, maar doelman Glenn De Jonge kende daar weinig moeite mee. Tien minuten later gaf Bammens de bal door aan Roel Poukens en die stond geen buitenspel. De Wijgmaalse middenvelder schoof de bal in doel en bracht met zijn 1ste treffer van het seizoen de stand op 0-1. In de 16' had doelman De Jonge heel wat meer moeite om een schot van Edwin Wang uit zijn doel te houden. Eén minuut later trapte Gert Stockx een vrijschop hoog over doel. In de 20' was er een duel tussen Eberd De Donder en Wang aan de rand van het strafschopgebied. De Donder ontzette de bal, maar daarbij ging Wang tegen de grond. De scheidsrechter zag daar een strafschop in alhoewel De Donder nooit de intentie had om zijn tegenstander onderuit te halen. David Timmermans trapte de strafschop en bracht de stand op 1-1. Twee minuten later kreeg de thuisploeg de bal niet weg voor eigen doel en de bal viel voor de voet van Ben Colson. Die schoot Wijgmaal voor de 2de keer op voorsprong en bracht de stand dus op 1-2. In de 28' speelde Lennert De Keukeleere de bal in de voeten van Timmermans. De thuisploeg kreeg daardoor al hun 3de hoekschop. De bal viel voor de voet  van Didden en die schoot de bal over doel. In de 31' moest Martijn Dingenen vervangen worden door Klaas Pannemans. Op 7 minuten van de rust kwam er een strakke voorzet van Didier Haenen, maar Lance Voorjans kon niet aan de bal. Tien minuten nadat Pannemans op het terrein was gekomen, viel hij zelf gekwetst uit. Trainer Jan Schoefs bracht Berten Koopmans in zijn plaats. De laatste aktie van de 1ste helft leidde nog tot de gelijkmaker. Na een aktie van David Timmermans kwam de bal voor de voet van Olivier Geurts. Zijn schot week onderweg af en zo werd keeper De Jonge op een verkeerd been gezet. De bal verdween in doel en zo kwam de ruststand op 2-2. William Acke kwam bij Wijgmaal in de ploeg bij het begin van de 2de helft. Hij verving Rocky Peeters in de spits. In de 50' kreeg Olympia weer een mooie kans. Stockx trapte een hoekschop en Bammens kon aan de 2de paal inkoppen. De jonge verdediger vond echter keeper Tom Grootaers op zijn weg. Vijf minuten later gaf Stockx de bal door aan Acke en ondanks dat hij nog op de huid weer gezeten door Ben L'Ortye schoot hij de bal via de verste paal binnen en bracht zo Wijgmaal voor de 3de keer op voorsprong (2-3). Het duurde weer niet zo lang voor de thuisploeg orde op zaken stelde. In de 64' dribbelde Timmermans zich mooi vrij op de doellijn en gaf de bal door aan Didden. Die bracht de stand weer in evenwicht (3-3). Eén minuut later was Didden weer gevaarlijk, maar nu miste hij zijn schot. De kansen bleven zich opstapelen. In de 67' kon Gertjan Fannes net niet bij een voorzet van Acke. In de 74' bracht trainer Vanhoudt twee wisselspelers in. Joren Nijs en Roel Poukens werden afgelost door Wietse Vermeylen en Marcos Da Silva. Op een kwartier van het einde mocht Spouwen-Mopertingen twee vrijschoppen nemen. De 1ste werd door Timmermans nipt naast doel getrapt. Eén minuut later richtte Voorjans zijn vrijschop mooi over de muur en bracht de thuisploeg voor het eerst op voorsprong (4-3). Wijgmaal dat meer met overleg speelde, terwijl het bij Spouwen dikwijls te vlug moest gaan, kwam weer aan een paar kansen. Stockx kreeg een schietkans, maar mikte de bal naast doel. Iets later ging een vrijschop van hem maar nipt over de dwarslat. In de 82' verloor hij de bal op het middenveld en zo zette Timmermans de tegenaanval in. Hij zette Didden op weg naar zijn 2de doelpunt van de namiddag (5-3). De 2-voudige doelschutter werd 1 minuut later vervangen door Alexander Coen. In de 84' kreeg Edwin Wang te veel ruimte en schoot de bal mooi in doel en bracht de stand op 6-3. In de 85' kwam er een counter van Wijgmaal. William Acke schoot de bal van buiten de 16-meter in doel en zorgde met zijn 2de treffer van de namiddag voor 6-4. Verder kwam Wijgmaal niet meer en net als in de heenwedstrijd kon het zijn voorsprong niet vasthouden. De toeschouwers zagen wel 10 doelpunten vallen en dat is voor het eerst dit seizoen dat er zo veel gescoord werd in één wedstrijd. Olympia Wijgmaal krijgt komende zondag nog één kans om aan de 12de zege van het seizoen te komen. Dan speelt het thuis tegen Rupel Boom. In de heenwedstrijd bleef het 0-0.